Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P84e33t97r 32B82u17r71i57a95n

17. 1. 2020 11:46

Doporučuji, aby jako prof. Válková byli takto ostrakizováni i lidé, kteří v 70tých a 80tých letech bydleli s Urválkem ( a podobnými) v jednom domě, chodili do stejné hospody, obchodu apod. Měli si zjistit, kdo to Urválek ( a spol) je a měli se odstěhovat, změnit hospodu, nakupovat jinde apod.

13 21
možnosti
Foto

Citace z médií:

Stanislav Křeček:"Já v tom náhodu neshledávám. Znám dobře poměry v „ombudsmanově“ a vím, že očekávaný příchod doktorky Válkové byl zde přijímám s jistými obavami. Její předchozí výroky o sňatcích osob stejného pohlaví nebo její názory na množství diskriminace u nás zde nebyly přijímány s nadšením. "

1 0
možnosti
ZJ

Tady nejde o nějaký článek a spoluautorství. Jde o princip. Dříve KSČ, nyní ANO. Vždy být ve vládnoucí straně. Paní Válové šlo vždy především o karieru, s minimem odpovědností. I kdyby byla špičkový odborník, charakter nemá. Vlezla do strany a sloužila čertu. Jako mnoho dalších. Někteří z přesvědčení, někteří z naivity, někteří třeba okouzlení jarem 1968. Většina prozřela a stud jím nedovoluje se ucházet o veřejné funkce. Jiní si myslí, že za minulostí udělali tlustou čáru a za své dřívější jednání vlastně nemohou.

Po tom, co na paní prof. Válkovou prasklo a jak na to reagovala, by bylo slušné zalézt do kouta, užívat si důchod a občas si přiznat: byla jsem mladá, blbá, iniciativní. A za chyby se platí. Někdy celý život.

25 4
možnosti
PB

P49e32t38r 65B70u20r48i48a28n

17. 1. 2020 11:51

90% inteligence byla v KSČ, včetně většiny polistopadových členů vlád. Ti, co tam nebyli, tam chtěli být, ale nevzali je.

11 8
možnosti
BM

Jednejte vždy tak, aby ani za 50 let na vás nikdo nic neměl. I když se to nezdá, není to snadné. Hodně úspěchů.

12 0
možnosti
Foto

Pokud nejste lesní dělník, instalatér nebo sedlák, zkrátka pokud nezávisíte na společenských strukturách, je to téměř nemožné. Musel byste totiž být schopen vyjít všem vstříc.

1 2
možnosti
PT

P61e16t43r 81T96o59m48e28k

17. 1. 2020 10:56

Zbytečně složité a úplně zbytečné. A rodiče vám zapomněli sdělit, co se dělo v padesátých létech. Nebo jejich názor na tu dobu je....ale hodně komunistický? Nebo vás jenom prostě zapomněli vychovat.

10 4
možnosti
IM

I68v41a12n 97M89i22n53á74ř

17. 1. 2020 10:43

Současná - vlastní obhajoba Válkové, mrazí stejně - jako její proradná komunistická minulost. I ona se prokazatelně a názorově přiklonila .. k vrahům Milady Horákové.

22 10
možnosti
VB

ČSSR mělo svého Urválka, SSSR Výšinského a nacistecké Německo Freislera.

3 3
možnosti
JL

Surovost života a cynismus fantazie. (Effenberger)

Tato generace, v technokratickém způsobu vidění, má svoje místo. Ale ať se vyhýbá všemu co se jen náznakem podobá lidským právům. Protože v bezpráví byla zrozena.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/81575134_138186697635131_8071468327827931136_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ohc=dp61ntngg6UAX8rBaRu&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=f1eae790eb058de412c7c0b1bc51fcdf&oe=5E989474

5 0
možnosti
VB

Obhajujete neobhajitelné. Jako kdyby nějaký marketingový guru psal v minulosti článek s "odborníkem" Goebelsem.

Trapná byla i její obhajoba, kdy dala najevo co je vlastně zač. Kromě toho, proč si tolik lidí myslí, že jsou nenahraditelní?

26 1
možnosti
JK

Když si odmyslím tu omáčku, tak je to kompletně celé obhajoba komunistických kádrů na příkladu paní Válkové. Ti jsou i pojmenováni "normalizační yuppies" což je jen širší název pro naši "zlatou mládež" (za totality), pro nás jsou to jiné tváře z úplně jiného prostředí, také připomíná název "hyppies" spojený se svobodou ducha i těla. Tady ten pojem na normalizační kádry absolutně nesedí, ti nebyli bohatí ani nespoutaní a už vůbec ne konzumní. Dále jsou tito vyzdviženi jako pracanti, workoholici, pro které je práce víc jak ideologie, tu nevnímají a je jim jedno pro koho pracují. Tohle je přesně to co někdo, kdo hájí lidská práva jako vlastnost mít nesmí. Nesmí se podřídit mocným proti právům lidu, která má hájit, přesně jak to Válková udělala, vědecky obhajovala zrůdný režim, právně veřejně obhajovala činy Babiše i Zemana, přestože, buď není prokázána vina či nevina, nebo dokonce i došlo k odsouzení a nerespektování rozhodnutí soudu. Koho by tedy hájila, ty co ji drží ve funcích, nebo lidská práva proti těmto mocným? Již jednou ukázala, že funkce je jí milejší a vstoupí klidně kamkoliv i do KSČ. Vy říkáte, že tito lidé jsou takoví a nezměnili se, tím ale pro Válkovou hůř, že ano. Prý jim "světonázorový kompas" zůstal pod kůží, no nazdar, jak se máme těchto bezcharakterních "pracantů " zbavit? Když oni neodstoupí, nikdy, nikdy, to si pametajtě!

Ovšem přirovnání k Eichmannovu procesu mě donutilo k psaní. Celým blogem jede jemná linka manipulace je to v jemném kličkování v termínech a vkládáním cizích slov, třeba "ideologický narativ společnosti" ve spojení s komunistickou ideologií je zřejmě váš vynález. Jenže obludně přehnané porovnání osobního (osobnostního) problému Válkové s nacistickými procesy je neuvěřitelné přestřelení. Čiší z toho snaha udělat z Válkové mučednici, což je u našich představitelů oblíbený způsob boje s osobními problémy, zde kopírujete know-how pana Prchala. Nakonec "hrdinka" Válková pro nás dělá užitečné věci, stupňování dokončeno. Jímá mě hrůza.

12 3
možnosti
RM

Nad jedním více než 40 let starým článkem se vyžívají samí spravedliví. Dejte už prosím té dámě pokoj. Je napsáno :"kdo jsi bez viny, první kamenem".

10 17
možnosti
JV

Nesouhlasím. Už jen členství v té bandě je jasný důkaz pokřivenosti charakteru, natož pak aktivní zapojení. Smutné je, že do funkcí jsou stále dosazování osvědčení soudruzi (a samozřejmě soudružky), kterým to politicky vždy myslelo, místo abychom se dívali mezi ty, kterým bylo v devětaosmdesátém třeba patnáct. Zkompromitovaní nejsou, znají jazyky, mají přístup k informacím a dnes je jim pětačtyřicet.

10 4
možnosti
  • Počet článků 3
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3669x
Kdybychom plně chápali důvody, proč se druzí lidé chovají tak, jak se chovají, bylo by nám z toho dost blbě. (Sigmund Freud, upraveno)

 

Zásadovost je posledním útočištěm lidí bez představivosti. (Oscar Wilde)

 

Naprostá originalita je samozřejmě nemožná. (Ezra Pound)

 

autor je: obchodník, zaměstnavatel, pronajímatel bytů, knihomol, bývalý poradce politiků a odborník na "eurofondy", vystudovaný politolog, narozený v roce 1979

 

 

Seznam rubrik