Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obhajovat lharku a karieristku, to už chce pořádnej žaludek.

4 3
možnosti
Foto

Chtěla bych vidět Vás v její situaci. Na první dobrou byste se jistě také zalekl (a Urválka zapřel)

1 3
možnosti

J23o17s56e16f 73S62u66k

18. 1. 2020 18:10

Jsem rád, pokud nás zastupují schopní lidé. Nechci ale, aby to byli lidé všehoschopní a sebestřední..Ty je naopak třeba z politického života vytěsňovat, neboť zpravidla udělají více škody než užitku...

4 0
možnosti

Kdož bez viny atd. Koukám kolik Mirků Dušínu a svatých panen, se tu sešlo.

4 3
možnosti

P27e35t87r 88T89o21m69e88k

18. 1. 2020 8:58

Vy zřejmě špatně chápete. Když má někdo nějaký škraloup, tak musí sebekriticky zhodnotit, co s takovým škraloupem dělat může a nemůže. A toho právě ta chtivá karieristka není schopná. Už to chápete ?

8 3
možnosti

P17e77t71r 15B58u48r21i39a23n

17. 1. 2020 20:11

Její kauza přeci není o tom, že byla v KSČ, pracovala tam, kde Urválek apod. To, co je jí vyčítáno je něco úplně jiného. Používáte demagogii a mlžení.

10 1
možnosti
Foto

A co tedy vlastně?

2 1
možnosti
Foto

"s fanatickým prokurátorem J. Urválkem, odsoudivším M. Horákovou na smrt"

Píšete nesmysly, Urválek nebyl soudce, ale prokurátor.:-/

4 3
možnosti

P27e83t51r 95N75e90d84o19m53a

17. 1. 2020 17:48

v tom procesu byl soudce jen predcitac rozsudku, rozsudek byl dan predem

4 1
možnosti

Při procesu s M. Horákovou posílali pracovní kolektivy petice k soudu, aby byla "spravedlivě" potrestána a skončila na šibenici. Hon na Válkovou v diskusích má podobný základ. Bez důkladného seznámení později narozených s tehdejší dobou má většina diskutujících jasno a šmahem ji odsuzuje. I když dnes již nejde o život byl bych se závěry v hodnocení práce paní Válkové zdrženlivější.

13 8
možnosti

P52e39t70r 95N86e86d94o51m70a

17. 1. 2020 16:34

karieristka, ktera za kazdeho rezimu vi kam vstoupit a s kym se kamaradit

13 8
možnosti
Foto

Velmi podnětné téma. Jsem sice o deset let mladší než Válková, ale spadám také do této generace socialistických yuppies. Jakmile to šlo, obrátil jsem se k liberální demokracii se vším všude, vědom si, jako ekonom, i těch jejích odvrácených stránek - strukturální změny, nezaměstnanost, úpadek neefektivních firem, krachy bank - to všechno muselo přijít a většina lidí vůbec nevěděla, co je čeká.

Jistě máte pravdu v tom, že jsme postižení světem, v němž jsme vyrostli. Mým spolužákem na VŠE byl třeba Jiří Dolejš.

Jistě je také pravda, že jiná generace je jako by z jiné země, z jiného světa, a generace navzájem si nerozumějí.

Jenom podotknu dvě věci:

1) Nejsme tak homogenní, jak se vám zdá. V sociálních strukturách, bohužel vždy musíte nějak vyjít s ostatními, a to tehdy, ale stejné je to i dnes. Naštěstí jsou dnes snadno dostupné alternativy, ale kompromis, ústup od pravidel a ideálů, hloupost, pokrytectví jsou tu stále, jenom už nevládne řízené hospodářství a jakž takž jsme svobodní a rovni,

2) Mnohem horší ovšem je, že i mladé generace přebírají nebezpečná totalitní schémata. Liberální demokracie má vždycky jen 5-10% zastánců, ostatní nezajímá, nebo jsou jejími nepřáteli. vždyť pořád používáme označení "kapitalismus"? Všichni. Pořád chceme přerozdělovat a rozhodujeme od stolu nebo do šálku kávy. Pořád říkáme, že my nic nezměníme - viz Babišovy kauzy, které vlastně většinu mladých nezajímají.

Sice velmi zřídka, ale přece se občas dostanu do osobní blízkosti jak Babiše, tak Válkové - ať už na Slezské univerzitě, nebo na úřadu vlády. Jsem vždycky v šoku, jak vřele a bez sebemenší známky rozpaků jsou přijímáni mnohem mladšími lidmi, než jsem já.

8 0
možnosti

Souhlasím s vaším názorem. Tím, že jste se ale veřejně přiznal ke spolužáctví s p. Dolejšem nemůžete momentálně začít politickou kariéru. Představte si to divadlo, kdyby to na vás někdo teď výtáhl. :-)

4 1
možnosti

Samotné členství v té zločinecké organizaci by mělo tyto lidi diskvalifikovat z veřejných funkcí. Zemamem a Burešem počínaje a Válkovou konče. Můžou se odebrat na svoje dači a pobírat svoje nadstandartní nezasloužené důchody zatímco hodně jejich obětí živoří. A nešlo jenom o Horákovou a ty co umučili, ale třeba i o ty kteří nemohli kvůli nim naplnit svůj potenciál, realizovat svoje sny a hnili v nějaké podřadné práci.

Charakterové vlastnosti by měly být minimálně rovnocené profesním schopnostem při výběru pro vysoké funkce.

Patřím ke starší generaci ale přál bych si aby mladí, nezkompromitovaní s minulým režimem se více angažovali ve veřejném životě a uvědomili si že svoboda není samozřejmost.

14 7
možnosti
Foto

Děkuji, líp bych to nenapsal..!

0 1
možnosti
Foto

něčemu se říká důstojnická čest...a láska k profesi... a pak systém, kdy na základě tohoto prokážu vyspělost...at už máslo na hlavě mám , anebo nemám, tady diskutabilní zcela jasně.

Jsem s něčím spojovaná? Udělala jsem dost pro to, abych sama nějakým způsobem dávno dávno tomu s nějakým vyhlášením relativně zásadně veřejně vystoupila a urovnala si sebe co nejdřív? Jisté vědomí, že asi blbě, i když jsem byla mladá, necítím se tolik vinna......nebo jsem čekala a že se to nějak zapomene a udělá? ...Vím, co se u té funkce očekává? chci v naší zemi nějakou další řež? Nebo mi záleží na mě samé a ne na klidu v zemi?...mám svou práci ráda? ... no tak se prostě sama moudře stáhnu a nechci.

... A tehdy začínám dotyčnému nějak jakž takž věřit...

8 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS